Općina Sanski Most upriličila je potpisivanje ugovora sa predstavnicima nevladinih organizacija iz Sanskog Mosta, čiji će projekti finansijski biti podržani u narednom periodu. Za ovu namjenu iz budžeta općine Sanski Most u ovoj godinu izdvojen je iznos od 15. 000 konvertibilnih maraka, a ugovori su potpisani sa osam nevladinih organizacija. Općina je prethodno raspisala javni poziva za upotrebu i dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva, odnosno nevladinim i neprofitnim organizacijama, a na osnovu pristiglih prijedloga izvršen je odabir projekata koji će biti finansirani iz općinskog budžeta. Ugovore sa predstavnicima pomenutih organizacija potpisao je načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je istakao kako općina već dugi niz godina izdvaja značajna finansijska sredstva za podršku nevladinom sektoru, te da će se ovakav način saradnje nastaviti i u budućnosti.

Među osam odabranih projekata koji će biti finansirani iz budžeta općine, a koji će biti realizovani u narednom preriodu, nalaze se projekti:

Sportsko udruženje „Hrustovo“ – projekt „Uređenje plaže na rijeci Sani u Begićima“;

Udruženje SPD „Mulež“ – projekt „Uređenje vidikovca na planini Mulež“;

Fondacija „AWO-NADA“- projekt „Nismo nevidljivi“;

Klub ekstremnih sportova „Kondor“ – projekt „Izgradnja hangara za potrebe kluba i službe spašavanja“;

Udruženje Centar za izgradnju mira „CIM“ – projekt „Educational Greenhouse“;

Sportsko ribolovno udruženje „Devet rijeka“ – projekt „Ribolovni turizam na rijekama Sanskog Mosta“;

Udruženje „Žene sa devet rijeka“ – projekt „Zdravlje za sve“ i

Udruženje „Harmonija“ – projekt „Melody“.

Predstavnici nevladinih organizacija izrazili su zahvalnost Općini Sanski Most za podršku koju im ova lokalna zajednica pruža, te su naglasili kako će opravdati ukazano povjerenje.