Općina Sanski Most je 09.02.2024. godine raspisala Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima općine Sanski Most za akademsku 2023/2024. godinu, koji studiraju na akreditiranim državnim fakultetima u BiH shodno Odluci o dodjeli stipendija redovnim studentima općine Sanski Most ("Službeni glasnik općine Sanski Most", br. 04/22).

Ukupan iznos sredstava namijenjenih za stipendiranje studenata sa područja općine Sanski Most za akademsku 2023/24. godinu je 140.000,00KM.

Konkurs ostaje otvoren 15. dana od dana raspisivanja i to od 09.02.2024. godine do 26.02.2024. godine, i objavljen je u dnevnom listu Oslobođenje ( 09.02.2024. god.), oglasnoj ploči općine Sanski Most i web stranici Općine, uz napomenu da aplikacije/prijave na Konkurs koje se dostavljaju organu uprave moraju biti kompletne (obavezno vidjeti tekst Konkursa i Odluku - sve objavljeno na web stranici) i dostavljene organu u predviđenom roku a najkasnije do 26.02.2024. godine, a eventualne dopune aplikacije/prijave na Konkurs - dostavljaju se na isti način, ali u vremenskom periodu objave Konkursa.

Aplikacije se mogu dostaviti organu uprave direktno putem Šalter sale (u vremenskom periodu rada Šalter sale) i/ili putem pošte (dan predaje u pošti se smatra kao dan predaje organu uprave). Izjave koje se ovjeravaju mogu se preuzeti i u Šalter sali organa uprave općine Sanski Most i odmah ovjeriti i/ili tražiti da se dostavi na e-mail studenta, kako bi iste mogli popuniti te eventualno i ovjeriti u mjestu boravišta studenta (nadležni organ/i u BiH za ovjeru dokumenata - Grad/Općina - Šalter sala, i sl.). Sve neophodne dodatne informacije zainteresirani studenti mogu dobiti u organu uprave općine Sanski Most (Šalter sala općine Sanski Most ili putem e-maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.), a svu dokumentaciju možete preuzeti na vezama ispod i/ili tražiti da Vam se dostavi na e-mail.

Tekst konkursa

izjava