index 1index 2index 3

U kabinetu Općinskog načelnika, načelnik Općine Sanski Most  Faris  Hasanbegović održao je sastanak sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisom Bećirovićem.

Član Predsjedništva BiH  Bećirović je istakao da je važno da državni zvaničnici sarađuju sa predstavnicima lokalnih zajednica s ciljem uspostavljanja kvalitetne komunikacije i razmjene informacija.

Tokom razgovora načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović je rekao da Općina Sanski Most ima izuzetne potencijale u oblasti turizma, poljoprivrede, rudarstva i metaloprerađivačke industrije, te da općinska administracija najviše radi na strategiji stvaranja adekvatnog poslovnog ambijenta.

Načelnik Hasanbegović je upoznao Bećirovića sa svim pozitivnim trendovima, ali i sa svim izazovima s kojima se susreću građani na prostoru naše lokalne zajednice. Kazao je da je saradnja lokalne zajednice sa višim nivoima od izuzetne važnosti, radi realizacije projekata za koje je potrebna podrška sa viših nivoa.

Jedan od projekata koji bi značajno unaprijedio razvoj privrede u budućnosti kao i putnu komunikaciju građanima Sanskog Mosta do najbližeg aerodroma jeste putna komunikacija preko Bronzanog Majdana do Banjaluke, Regionalnom cestom R405.

Na kraju razgovora član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je obećao apsolutnu podršku za navedeni projekat, i podršku kod aktivnosti kulturno-sportskog karaktera.

Važno je da se ovakva saradnja razvija i dalje, kako bi se samim time razvijala Bosna i Hercegovina.

index 4index 5index 7index 8index 9