Obavještavaju se građani općine Sanski MOst da od 20. decembra, na snagu stupa odluka o zabrani kretanja motornih vozila u jednom dijelu Prijedorske ulice, u periodu od 18 sati pa do ponoći, a u tom periodu na tom području uvodi se pješačka zona. Ovakav režim saobraćaja ostaje na snazi do 08. januara naredne godine. Podsjećamo, Općinsko vijeće Sanski Most je usvojilo ovu odluku, koje se odnosi na regulaciju saobraćaja za vrijeme novogodišnjih praznika

. Naime, po uzoru na slične odluke koje stupaju na snagu u vrijeme ljetne turističke sezone, ovom odlukom u periodu od 20. decembra do 08. januara stupa na snagu zimski režim saobraćaja, odnosno zabrana kretanja motornih vozila u dijelu Prijedorske ulice, na relaciju od kružnog toka na Trgu oslobodilaca, pa sve do raskrsnice sa Ulicom „Džemala Bijedića“, odnosno do skretanja za Naselje Sedamnasete viteške brigade i Gradske dvorane, gdje se uvodi pješačka zona u vremenskom periodu od 18.00 do 24.00 sata. 

Spomenimo da je Općinsko vijeće nedavno donijelo novu odluku koja se odnosi na ovu oblast i kojom se ograničava saobraćaj, i kojom je iz odluke izuzet gradski most, preko kojeg je dozvoljeno odvijanje saobraćaja, a isto tako produžena je i pješačka zona u Prijedorskoj ulici. Obzirom da se bliže novogodišnji praznici, ovih dana na području užeg jezgra grada, počelo je i novogodišnje ukrašavanja ulica i ostalih javnih površina različitim svjetlosnim dekoracijama. Sve navedene aktivnosti imaju za cilj da se oživi praznična atmosfera, kao i da se upotpune dešavanja u našem gradu za vrijeme novogodišnjih praznika, budući da će veliki broj Sanjana koji žive i rade u inostranstvu novogodišnje praznike provesti u svom gradu.