Ovih dana okončana je još jedna vrijedna investicija na području općine Sanski Most. Naime, u potpunosti je izvršena sanacija i rekonstrukcija dionice magistralnog puta M-15, odnosno dio saobraćajnice Sanski Most – Ključ.

Radi se o veoma važnom infrastrukturnom projektu za općinu Sanski Most, koji se u cijelosti finansira sredstvima Vlade Federacije BiH, a projekt implementiraju Ceste Federacije BiH.

 Projektom je predviđena sanacija i rekonstrukcija ove saobraćajnice u dužini od 4 kilometra, na dionici od raskrsnice kod Industrijske zone Šejkovača, do mjesta Rupnjak koji se nalazi u neposrednoj blizini čapljanskih bara, u Mjesnoj zajednici Čaplje.

Ovaj projekat kandidiran je od strane lokalnih vlasti i općinskih predstavnika na višim nivoima, te je uvršten u ovogodišnji plan i program investicija JP Ceste Federacije BiH, obzirom da se radi o saobraćajnici od regionalnog značaja, a vrijednost investicije iznosi 850. 000 maraka.

Povodom završetka radova na asfaltiranju, radove su obišli predstavnici kabineta općinskog načelnika i Mjesne zajednice Čaplje, zajedno sa federalnim zastupnikom Asimom Kamberom, koji se u prethodnom periodu kod nadležnih federalnih institucija zalagao za realizaciju ovog projekta.

Nakon što su završeni radovi na asfaltiranju, u narednom periodu uslijediće uređenje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije na ovoj dionici. Inače, prema informacijama iz Općine Sanski Most, planom rada JP Ceste Federacije BiH, u 2022. godini najavljene su nove investicije i novi infrastrukturni projekti na području sanske općine. Tako je na ovom magistralnom putu planirana i rekonstrukcija čapljanskog mosta na rijeci Sani, kao i izgradnja kružnog toka na postojećoj raskrsnici kod industrijske zone Šejkovača.