Obavještavamo sve građane da će se  28.02.2020. godine  (petak) povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, nakon polaganja cvijeća na Trgu Ljlijlana – 12,45 sati, održati i  Svečana akademija u (Stara vijećnica -Narodna biblioteka), sa početkom u 13, 00 sati, te se ujedno  pozivaju svi građani, ustanove i institucije, nevladine organizacije, predstavnici društvenog i političkog života općine Sanski Most i šire, te svi ljudi dobre volje iz svih naroda i narodnosti, da navedeni Dan obilježimo na primjeren,  dostojanstven i demokratski način.

Svim građanima općine Sanski Most, u zemlji i inozemstvu,  upućujemo ujedno i iskrene čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovo prilikom obilježavamo jedan od najvažnijih i jedan od najznačajnijih  datuma u višestoljetnoj historiji Bosne i Hercegovine i to je dan kad je Bosna i Hercegovina, voljom preko 66% svojih građana koji su glasali za to da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda, postala nezavisna i suverena država te kao takva priznata od međunarodne zajednice.

Od tog dana  do dana današnjeg  borba za njeno očuvanje nije prestala, i niko nema pravo niti smije pokleknuti i prestati da se bori za očuvanje suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, jedine nam Domovine, te se nadamo  da će pobijediti oni koji istinski vole i doživljavaju ovu zemlju kao svoju.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate proslavu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1. Marta u Sanskom Mostu

Petak 28.02.2020. godine
12.45 - Polaganje cvijeća - Trg ljiljana

13:00 - Svečana akademija
"Dan nezavisnosti BiH"
Stara vijećnica - Biblioteka