I ove godine „Zimska čarolija“ u Sanskom Mostu

I ove godine u Sanskom Mostu se održava manifestacija „Zimska čarolija“, a sve Sanjane i goste našeg grada pred novogodišnje praznike čeka niz iznenađenja i sadržaja.

Manifestacija počinje sutra već tradicionalnim koncertom „Ko nekad u osam“ čiji su glavni protagonisti djeca iz projekta „Nada“. U narednim danima za najmlađe Sanjane biće organizovana noć luna parka i Djeda mraz na motoru u organizaciji Moto kluba „Sana“.

U narednu subotu u prostoru gradske galerije upriličiće se izložba fotografija pod nazivom „Osmijehom“, a nedjelja je rezervisana za druženje s najuspješnijim učenicima osnovnih i srednjih škola u sklopu događaja „Veče s najboljima“.

U naredni ponedjeljak na platou ispred gradskog kina organizovaće se nova godina za sansku djecu s mnoštvom iznenađenja, a utorak, poslednji dan ove kalendarske godine rezervisan je za događaje u sklopu dočeka Nove godine.

U najluđoj noći biće priređen maskanbal, te prigodni sadržaji, a Sanjane će na prelasku iz nove u staru godinu zabavljati domaći bend „No limit now“. Sve aktivnosti imaju za cilj da se oživi praznična atmosfera, kao i da se upotpune dešavanja u našem gradu za vrijeme novogodišnjih praznika, budući da se u narednim danima očekuje dolazak velikog broja Sanjana koji žive i rade u inostranstvu, a koji tradicionalno novogodišnje odmore provode u svom gradu.

Organizator „Zimske čarolije“ i ove godine je RTV „Sana“, a pokrovitelj Općina Sanski Most.