Nakon što je Općina Sanski Most realizirala projekat izgradnje adrenalinskog parka za najmlađe u blizini planinarskog doma  na lokalitetu Jasice čija vrijednost je iznosila 10.000,00 KM, krenulo se u implementaciju i drugih projekata koji će ovo mjesto učiniti pristupačnijim za posjetioce.

Općinski načelnik Faris Hasanbegović nedavno je sa firmom "Istracom" d.o.o. Sanski Most potpisao ugovor o  izgradnji pristupnih staza sa mostićima ka planinarskom domu Jasica i iznad vodopada Blihe.

U toku je realizacija ovoga projekta, a finansira se sredstvima Vlade USK u iznosu od 30.000,00 KM. Implementira ga Planinarsko ekološko društvo "Kanjon" uz podršku Općine Sanski Most.

Cilj projekta je da se pristupnim stazama povežu dva vodopada na rijeci Blihi, manji na lokalitetu Jasice i nadaleko poznat vodopad Blihe koji broji preko 50 hiljada posjeta.

Realizacijom projekta omogućiti će se  posjetiocima da uživaju u neopisivoj ljepoti kompletnog ovog prostora koji nosi naziv Park prirode rijeke Blihe, a obuhvata površinu od oko 50 kvadratnih kilometara.

Nakon realizacije izgradnje mosta na Jasici, u narednim danima krećemo sa izgradnjom mosta iznad vodopada Blihe.

mostic1

mostic2

mostic4

staza1