Za naredni petak, subotu i nedjelju pod pokroviteljstvom Općine Sanski Most planirana je velika ekološka akcija “U susret proljeću, očistimo naš grad zajedno”. Nosioci ovih aktivnosti biće JKP Sana, MZ sa građanima i lokalna udruženja

. U slučaju loših vremenskih prilika akcija se prolongira za narednu sedmicu. Općina Sanski Most je pokrenula akciju čišćenja i sakupljanja otpada pod nazivom “U susret proljeću, očistimo naš grad zajedno!” Akcija će se realizirati 19., 20. i 21. marta, pa je tim povodom održan sastanak predstavnika mjesnih zajednica i pomoćnika Općinskog načelnika, kako bi se detaljno dale smjernice vezane za ovu akciju.

Tim povodom održan je i sastanak, a Mevlida Deumić, pomoćnik načelnika službe za razvoj, poduzetništvo i resurse apelovala je na građane da poštuju epidemiološke mjere.

Važno je napomenuti da su nosioci aktivnosti JKP “SANA” u stečaju, MZ sa građanima, kao i sanska udruženja. Pokrovitelj akcije je Općina Sanski Most, koja će obezbijediti vreće za smeće, maske i rukavice, i odvoz smeća, kako bi ova akcija bila još jedna u nizu uspješno realiziranih zajedničkih aktivnosti na području naše Općine.

Pozivamo građane da se u što većem broju odazovu.