Akcioni plan održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (SECAP) Općine Sanski Most za period do 2030. godine pripremljen је u okviru projekata koje provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini: „Povećanje ulaganja u javne objekte sa niskom stopom emisije ugljenika“ koji finansira Zeleni klimatski fond (GCF) i „Pokretanje okolišnog finansiranja u svrhu nisko-karbonskog urbanog razvoja“ (URBAN LED), koji finansira Globalni
fond za okoliš (GEF).

Općinsko vijeće općine Sanski Most na 33. sjednici, održanoj dana 31.10.2019. godine, donijelo je Odluku o pristupanju Sporazumu gradonačelika za klimu i energiju i izradu SECAP plana, čime se obavezuje da će smanjiti emisiju CO2 za najmanje 40% do 2030. godine u odnosu na 2011. godinu i povećati otpornost na klimatske promjene na svojoj teritoriji.

U skladu sa planom aktivnosti i promocije Akcionog plana održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (SECAP), pogledajte infografike za našu lokalnu zajednicu."

Preuzmite SECAP PDF OVDJE.