Općina Sanski Most raspisala je javni poziv za izgradnju asfaltnog kolovoza i trotoarskih površina u dijelu Prvomajske ulice, u naselju Zdena, od raskrsnice s Magistralnim putem M-15 do „nule“.

Dužina ove dionice iznosi 500 metara, a projektom je planirana širina ceste od 6 metara s trotoarima duž obe strane puta. Vrijednost projekta iznosi 300 hiljada maraka, a finansira se sredstvima koja su osigurali Općina Sanski Most i Unsko sanski kanton.

Planira se da građevinski radovi otpočnu čim bude odabran izvođač radova, za nekih mjesec dana. Podsjećamo da je u ranijem periodu u ovome dijelu Prvomajske ulice izgrađena kompletna kanalizaciona mreža, vodovodni sistem i druga komunalna infrastruktura.

Realizacijom cijelog projekta biće riješen i problem odvodnje otpadnih voda u naselju Zdena. Radi se o veoma značajnom projektu koji ima svoju ekološku dimenziju, obzirom da veći dio domaćinstava u ovome dijelu Sanskog Mosta otpadne vode ispušta u samu rijeku Zdenu.

Realizacija ovog projekta jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji se realiziraju na području Općine Sanski Most u toku ove godine.

Također, podsjećamo da je u Prvomajskoj ulici u proteklim mjesecima izgrađena kompletna kanalizaciona mreža do vrela Zdene, a Vlada FBiH je nedavno izvdvojila 350 hiljada maraka i ova sredstva biće upotrijebljena za nastavak asfaltiranja Prvomajske ulice od „nule“ pa dalje.