Sinoć je u džematu Čaplje, u 19:45 ozvaničen početak svetog mjeseca ramazana.

Praksa da se pucnjem iz ramazanskog topa najavi iftar prisutna je posljednjih godina u nekoliko gradova u BiH, međutim, u našem gradu ovo je druga godina da jedan džemat na ovakav način obilježava kraj dnevnog posta muslimana.

Imam džemata Čaplje, Ibrahim ef. Hasić, ističe da je džemat tradicionalni ramazanski top obezbjedio zahvaljujući dobroti njihovog vakifa Keme Ribanovića (“Kemodoors”).

Ramazanski top iz Čaplja će u predstojećim danima mubarek mjeseca Ramazana, pored ezana i kandilja sa naših minareta, obavještavati postače ovog, ali i okolnih džemata našeg Medžlisa o vremenu iftara. 

Čestitamo vrijednim Čapljancima na ovoj ideji, te Dragog Boga molimo da vakifa nagradi za njegovo hajr djelo po kojem će džemat Čaplje (p)ostati prepznatljivo u našem Medžlisu.

Redakcija portala inmedia.ba svim muslimanima želi da predstojeće mubarek dane provedu u dobrom zdravlju, duševnom miru i blagostanju. Budite dobro i ostanite u kućama zajedno sa svojim porodicama kako biste sačuvali svoje i zdravlje svih ljudi. Ramazan Šerif Mubarek Olsun!