Na osnovu čl. 3. Statuta Fondacije za mobilnost studenata i nastavnika Federacije Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Fondacije za mobilnost studenata i nastavnika Federacije Bosne i Hercegovine obavještava sve studente koji su ovu situaciju s corona virusom dočekali u inostranstvu, u sklopu studentske razmjene, te se ne mogu vratiti u Bosnu i Hercegovinu, da se jave na mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Nakon što Fondacija prikupi sve prijave studenata, u skladu sa financijskim mogućnostima, donijeti će Odluku za financijsku pomoć našim studentima.

Molimo Vas da Vaša prijava sadrži sljedeće informacije:

Ime i prezime studenta.
Naziv matičnog univerziteta, kao i univerziteta u kome se obavlja
studentska razmjena.
Program mobilnosti.
Predviđeno vrijeme trajanja mobilnosti.
Predsjednik Upravnog odbora Fondacije za mobilnost studenata i
nastavnika Federacije Bosne i Hercegovine

Doc. Dr. Semir Šejtanić

NAPOMENA: Općina Sanski Most stoji na raspolaganju studentima iz Sanskog Mosta koji se trenutno nalaze  na razmjeni u inostranstvu, a koji zbog pandemije "Covid - 19" nisu u mogućnosti da dođu u BiH. Naime, ukoliko
isti nisu u mogućnosti da se prijave iz inozemstva iz bilo kojih razloga "Fondaciji za mobilnost studenata i nastavnika Federacije Bosne i Hercegovine"  onda mogu kontaktirati sa porodicom da ista obavijesti Nadležnu Službu za opću upravu i društvene djelatnosti općine Sanski Most (037/685-408; e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.),  kako bi se za njih izvršila prijava te eventualno pružila bilo kakva pomoć shodno mogućnostima Općine Sanski Most.  Općina Sanski Most shodno svojim mogućnostima stoji na raspolaganju svim svojim građanima, kao i studentima koji imaju bilo kakve poteškoće.