UDRUŽENJA ŽENA

Red. Broj

NAZIV UDRUŽENJA

ADRESA

PREDSJEDNIK/ ZAMJENIK

NAPOMENE

1

Udruženje Forum žena “Trnova”

Trnova bb

Dževada Sadić-predsjednica UO,

Semira Bešić – potpredsjednica UO.

Aktivni

2

Udruženje Forum žena “POBRIJEŽJE” Sanski Most

Pobriježje bb

Ismeta Kamber – predsjednica Udruženja.

Aktivni

3

Udruženje “Žene sa Sane” Sanski Most

Trg Oslobodilaca br. 3

Azra Jakupović – predsjednica.

Aktivni

4

Udruženje žena “POLET” Šehovci

Šehovci bb

Talić Emira – predsjednica.

Aktivni

5

Udruženje IZVOR iz Sanskog Mosta

Zdena-Prvomajska bb (Dom Zdena)

Krupić Rada – predsjednica UO.

Aktivni

6

Udruženje žena “Majdanke” Stari Majdan

Stari Majdan bb

Džamastagić Bahra- predsjednica UO.

Aktivni

7

Udruženje žena “Bliha”

Fajtovci bb

Semira Pajić – predsjednica Udruženja.

Sanela Cerić – potpredsjednica.

Aktivni

8

Udruženje “Žene sa devet rijeka” Sanski Most

Banjalučka bb

Senada Musić – predsjednica Udruženja.

Aktivni

9

Udruženje žena Bosana

Naselje 17 VKB 11/8

Maida Cepić-Habibović – predsjednica.

Napomena: Spisak OCD/NVO iz navedene oblasti redovno će se ažurirati, a sva ona Udruženja koja su navedena ili nisu navedena mogu se naknadno brisati/dodati nakon utvrđivanja da li su ista aktivna/neaktivna u svom radu odnosno nakon prikupljanja neophodnih generalija o samom Udruženju i aktivnostima. Status "aktivni" naveden je za one OCD/NVO za koje se pouzdano zna da su aktivni, jer komuniciraju sa organom uprave, što se u svakom trenutku može promijeniti, dok tamo gdje nije navedeno ništa - ne utiče na rad i aktivnosti OCD/NVO ukoliko su zaista aktivni, ali ne traže nikakve savjete, pomoć i podršku organa uprave, ili se ponovno aktiviraju, te bi bilo dobro da se jave radi promjene navoda o aktivnosti/neaktivnosti, i druge pomoći shodno pozitivnim propisima.

Ukoliko dođe do promjene osoba ovlaštenih za zastupanje i predstavljanje Udruženja, neophodno je da iste prijave odnosno OCD/NVO koje su izvršile određene promjene Statuta ili osoba ovlaštenih za zastupanje i predstavljanje Udruženja, moraju iste da prijave nadležnom Ministarstvu na određenim obrascima, a sve savjete, pomoć i podršku oko navedenog mogu dobiti i u općini Sanski Most. Takođe, sva Udruženja mogu dostavljati neophodne generalije o udruženju i svojim aktivnostima kako bi se podaci mogli ažurirati, a shodno tome ista mogu dobiti stručnu pomoć, savjete i podršku u svojim aktivnostima koja su u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Naime, neophodno je i da OCD/NVO dostavljaju općini Sanski Most redovne ažurirane podatke (kont.telefoni, e-mail, i sl), kako bi mogli svim Udruženjima prosljeđivati nove informacije i obavijesti, odnosno pružiti pomoć, savjete i podršku. Sva navedena OCD/NVO su iz evidencije Ministarstva pravosuđa i uprave USK-a, i ista se nalaze u evidenciji nadležnog Ministarstva, dok organ uprave (kako iz ove oblasti a tako i iz drugih oblasti) objavljuje samo spisak svih Udruženja sa područja općine Sanski Most koji/a se nalaze na evidencije Ministarstva do 05.03.2019. godine, a naredno ažuriranje će biti do kraja 2019. godine.

Sve neophodne informacije odnosno pružanje savjeta, pomoći i podrške u radu nevladinom sektoru može se dobiti putem telefona: 037/685-408 , lokal 331; ili putem e-maila: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., te lično u prostorije Općine, kod nadležnog službenika, kancelarija br. 26.