Arhiva

ULICE NA DESNOJ OBALI GRADA POD NOVIM ASFALTOM

Ulica 1

Završeni su radovi na asfaltiranju drugog dijela Stanične ulice, koji prolazi pored sportskog igrališta DTV Partizan, te izlazi na Bulevar 7. korpusa. Istovremeno, asfaltirana je i Ulica Meše Selimovića, čime su okončani svi planirani radovi na sanaciji ulica na desnoj obali grada.

Ulica 2

Na ovaj način uspješno su sanirane sve saobraćajnice u ovom dijelu grada koje su bile obuhvaćene drugom fazom FERP Projekta, a koji ima za cilj da sve saobraćajnice na području općine, koje su oštećene tokom poplava u maju 2014. godine, budu u potpunosti rekonstruisane.

Ulica 3

Zadovoljstvo današnjim radovima iskazao je i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je istakao kako će u narednom periodu uslijediti i dodatno uređenje oveg dijela grada novim sadržajima. Prema riječima Ernada Seferovića, današnjim radovima rješena su i dva dugogodišnja infrastrukturna problema, asfaltiran je prostor oko stare Željezničke stanice, gdje je uređen izlaz na Bulevar 7. korpusa, te je uređena odvodnja oborinskih voda u Ulici Meše Selimovića, koja je do sada bila u katastrofalnom stanju.

Podsjećamo, u sklopu pomenute druge faze FERP Projekta na širem području sanske općine u proteklih nekoliko mjeseci izvršena je totalna rekonstrukcija većeg broja ulica, te je tom prilikom položeno nekoliko kilometara novog asfalta, a već za sutra najavljen je početak radova na sanaciji lokalnog puta u Starom Majdanu.

budzetzagradjaneBanner

LjetoNaSani2018mala1

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI