Arhiva

POSTAVLJENE NOVE ULIČNE KANTE ZA SMEĆE

 

 

kante 1

Danas je u užem dijelu grada postavljeno 15 novih kanti za odlaganje smeća. Vrijednost ovog projekta iznosila je 4000 konvertibilnih maraka, a općina Sanski Most je u cjelosti finansirala njihovu nabavku, posredstvom Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu. Radi se o novim betonskim kantama, koje će zamijeniti stare i dotrajale korpe za odlaganje smeća postavljene prije više godina, dok je jedan broj postavljen i na sasvim novim lokacijama.

kante 2

Inače, njihovo postavljanje izvršeno je najvećim dijelom u užem gradskom području, odnosno u ulicama koje gravitiraju Trgu ljiljana i nalaze se na desnoj obali grada. Upravo je u ovom dijelu grada i najveća frekvencija pješaka, te je zbog toga opravdano i postavljanje većeg broja kanti za smeće.

Podsjećamo, početkom ljetne sezone u Prijedorskoj ulici, postavljeno je 20 novih kanti, a njihovu nabavku općina je finansirala sredstvima iz ekološke naknade, tako da je trenutno uži dio Sanskog Mosta pokriven dovoljnim brojem kanti za otpatke.

 

budzetzagradjaneBanner

LjetoNaSani2018mala1

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI