Svečana akademija, kao centralni dio ovogodišnje manifestacije „23 godine u slobodi“, kojom se obilježava 10. oktobar, Dan oslobođenja Sanskog Mosta, održaće se sutra u gradskom kinu sa početkom u 14 sati.

akademija 10 oktobar

 

Svoje prisustvovo sutrašnjem događaju najavili su visoki vojni dužnosnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji su u oktobarskim danima 1995. godine zajedno sa svojim borcima učestvovali u vojnim operacijama koje su donijele slobodu „Gradu na devet rijeka“, a ovogodišnju manifestaciju svojim prisustvom uveličaće i brojne delegacije iz društveno-političkog života općine, kantona i države. Sanski Most je ovih dana u znaku obilježavanja dvadeset treće godišnjice slobode, koju su na ovo područje donijeli pripadnici 5. i 7. armijskog korpusa, zajedno sa ostalim združenim jedinicama Armije Republike Bosne i Hercegovine. I ova godišnjica oslobođenja je prilika da se oda dužna počast svima koji su položili živote, da se prisjetimo heroja proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata, te da slavimo slobodu koju danas živimo u našem gradu.

 

Organizacioni odbor za obiježavanje 10. oktobra, Dana oslobođenja Sanskog Mosta, utvrdio je program višednevne manifestacije pod nazivom “23 godine u slobodi”, kojom će biti obilježena dvadeset treća godišnjica oslobođenja našeg grada. Pored svečane akademije, programom manifestacije, sutra u jutarnjim satima biće upriličen tradicionalni prijem za nosioce najviših ratnih priznanja, te predstavnike boračkih udruženja sa područja naše općine, a nakon toga predviđena je posjeta Općoj bolnici i darivanje djeteta rođenog na ovaj datum. Zatim će uslijediti simbolično bacanje cvijeća sa gradskog mosta u rijeku Sanu, a nakon toga održavanje sportskih igara mladih, te polaganje cvijeća na Trgu ljiljana. U prostoru gradskog kina u 14 sati održaće se svačana akademija, a nakon akademije u malom gradskom parku na Zdeni biće upriličeno druženje boraca i građana. U večernjim satima sa početkom u 18 sati održaće se centralna svečanost na Trgu oslobodilaca, uz bogat kulturno-zabavni program.

 

Upućen je poziv svim građanima Sanskog Mosta da svojim prisustvom uveličaju sva dešavanja povodom 10. oktobra, Dana oslobođenja Sanskog Mosta.

INFO menu

budzetzagradjaneBanner

Video prezentacija

ekobisbanner

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

Lista Projekata

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI