obavijest

Obzirom da je ljetna sezona i da su mnogi građani Sanskog Mosta, koji žive u inostranstvu, došli  na odmor, Služba za inspekcijske poslove je primjetila da je došlo do povećane količine kućnog i drugog otpada koji se redovno odvozi sa mjesta koja su za to predviđena (kontenjeri). Takođe ovaj grad se suočava sa slučajevima gdje se otpad baca i ostavlja na mjestima koja nisu za to predviđena, kao što su zelene površine, razna proširenja kraj puta, odlaganje kabastog i građevinskog otpada kraj kontejnera i sl.,  stoga ova služba moli sve građane da se drže propisa i pravila o odlaganju otpada.
Takođe mole se građani, da u slučaju da primjete nesavjesne građane, da odlažu nepropisno svoj otpad, da prijave nadležnoj inspekciji, kako bi iste mogli sakcionisati.
Građanima koji prijavljuju je zagarantirana ananimnost, a prema počiniocima takvih djela će se u skladu sa Zakonom poduzeti određene mjere.
Sve prijave možete prijaviti na broj tel. 037/686-966 ili na e-mail. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili lično u prstorijama Općine Sanski Most  zgrada br. 2.

INFO menu

budzetzagradjaneBanner

Video prezentacija

ekobisbanner

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

Lista Projekata

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI