Arhiva

NAJAVA MANIFESTACIJE “22 GODINE U SLOBODI”

Screenshot asdadasdas

Organizacioni odbor za obiježavanje 10. oktobra, Dana oslobođenja Sanskog Mosta, utvrdio je program višednevne manifestacije pod nazivom “22 godine u slobodi”, kojom će biti obilježena dvadeseta druga godišnjica oslobođenja  našeg grada.

Ovogodišnja manjifestacija trajaće pet dana, a program počinje u petak 6. oktobra, otvaranjem firme “Zlatni Med”, te svečanošću koja će biti održana u 17 sati u prostoru Narodne biblioteke Sanski Most, na kojoj će biti upriličena prezentacija realizovanih projekata na području Sanskog Mosta nakon poplava iz 2014. godine, te dodijeljene zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama koji su dali doprinos u njegovoj obnovi.

Drugog dana, u subotu 07. oktobra održaće se tradicionalni Međunarodni turnir u košarci u kolicima u Gradskoj dvorani u organizaciji KIK Sana. Istog dana s početkom u 12 sati svačano će biti otvoren proizvodni pogon firme “Delta Plus”, dok će s početkom u 14 sati na hipodromu Šejkovača biti održane konjičke trke pod nazivom “Memorijal Mehmed Alagić”.

U nedjelju, 08. oktobra održava se planinarska šetnja “Pohod na Mulež”, a polazak je planiran u 9 sati. I ove godine u Starom hotelu sa početkom u 10 sati će se održati tradicionalni šahovski turnir „Sana open 2017“, a istog dana s početkom u 14 sati predviđeno je svečano otvaranje rekonstruisane putne trase u Mjesnoj zajednici Trnova.

U ponedjeljak 09. oktobra biće upriličen prijem za nosioce najviših ratnih priznanja Zlatni ljiljan i Zlatna značka, te predstavnike boračkih udruženja. Istog dana planiranim aktivnostima predviđena je posjeta i polaganje cvijeća na turbe generala Mehmeda Alagića u Fajtovcima, i šehidskom mezarju Hrustovo-Vrhpolje.

U utorak 10. oktobra, predviđena je posjeta Općoj bolnici i darivanje djeteta rođenog na ovaj datuma, zatim simbolično bacanje cvijeća sa gradskog mosta u rijeku Sanu, svečano otvaranje rekonstruisanog igrališta DTV Partizan uz održavanje malonogometnog turnira, te polaganje cvijeća na Trgu ljiljana. Istog dana, u kinu Sana s početkom u 14 sati, održaće se svačana akademija, potom će u malom gradskom parku na Zdeni biti upriličeno druženje boraca i građana, dok će se u večernjim satima sa početkom u 18 sati održati veliki koncert Halida Bešlića na Trgu ljiljana, uz bogat kulturno-zabavni program.

Organizacioni odbor je uputio poziv svim građanima Sanskog Mosta da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju “22 godine u slobodi”, a svoj dolazak najavile su brojne zvanice iz bh. političkog i društvenog života, te delegacije brojnih općina i gradova, a bit će dodijeljena i priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima.

Kompletan program obilježavanja pogledajte OVDJE.

Komentari   

 
0 #1 Raphael 17-10-2017 19:47
I've been browsing online more than 3 hours today, yet I never
found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me.

In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net
will be a lot more useful than ever before.
http://theelderscrolls5skyrimevolution225.ru

Feel free to visit my blog: ha: http://Theelderscrolls5Skyrimevolution225.ru/
Citiraj
 
 
0 #2 Ruthie 26-11-2017 20:40
I have checked your page and i have found some duplicate content,
that's why you don't rank high in google, but there is a tool that can help you to create 100% unique articles, search
for: Boorfe's tips unlimited content

my webpage ... DarcySmall: https://Lilian21.jimdo.com
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI