Arhiva

BAJRAMSKI RUČAK U FENIKSOVOJ JAVNOJ KUHINJI

 

Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, danas je sa saradnicima posjetio javnu kuhinju, jedinu socijalnu ustanovu ovakve vrste u našem gradu, koja već dugi niz godina djeluje u sklopu nevladine organizacije „Feniks“. Tom prilikom dogovorena je saradnja u vidu nastavka pružanja finansijske podrške, koju je općina i do sada pružala za potrebe ove ustanove, koja brine o socijalno ugroženim građanima naše općine.

Fenix 1

Načelnik Hasanbegović tokom posjete razgovarao je sa predstavnicima nevladine organizacije Feniks, te je istakao kako će ove godine iz budžeta općine biti izdvojena novčana sredstva za potrebe javne kuhinje. Inače, nedavno je općina sa ovom nevladinom organizacijom potpisala ugovor o finansijskoj podršci, čime će u značajnoj mjeri biti olakšan njihov rad u ovoj godini. On je ovom prilikom, pred nastupajući Kurban bajram, priredio i bajramski ručak kojem su prisustvovali korisnici javne kuhinje.

Fenix 2

Direktorica „Feniksa“, Adisa Hotić, izrazila je zahvalnost na današnjoj posjeti općinskog načelnika, te podršci koju općina pruža ovoj ustanovi. Narodna kuhinja je Feniksov socijalni projekt podrške građanima Sanskog Mosta i postoji punih 17 godina. Kuhinja je počela raditi za 60 korisnika, da bi taj broj rastao i danas iznosi 150 korisnika. Finansira se donacijama i dobrovoljnim prilozima, zahvaljujući kojima se svakodnevno priprema i distribuira 150 obroka.

 

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI