Arhiva

BAJRAMSKI PAKETI ZA SOCIJALNO UGROŽENE

Paketi

Povodom dolaska najradosnijeg islamskog praznika, Kurban bajrama, predstavnici općinske vlasti i Centra za socijalni rad, posjetili su porodice socijalno ugroženih građana te im uručili prigodne darove. Radi se o tardicionalnim aktivnostima koje se ispred općinskog organa uprave organizuju povodom najvećih vjerskih praznika, a njihov je cilj da se praznično raspoloženje sreće i radosti na ovaj način podjeli sa svim građanima, pa tako i onima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

S tim ciljem predstavnici općinske administracije i Centra za socijalni rad posjetili su više porodica u različitim dijelovima sanske općine te im uručili pakete s prehrambenim, higijenskim i ostalim životnim potrepštinama. Prema riječima Mirze Omića, uposlenika Centra za socijalni rad Sanski Most, želja im je bila da na ovaj način siromašnim porodicama uljepšaju nastupajuće mubarek bajramske dane.

I ovoga puta paketi su uručeni građanima svih nacionalnosti koji žive na području općine Sanski Most. Sredstva za prehrambene pakete obezbjeđena su iz općinskog budžeta, a ovom prilikom treba istaći kako se radi o redovnim aktivnostima koje lokalna vlast provodi povodom obilježavanja vjerskih i drugih praznika na području Općine Sanski Most.

 

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI