Arhiva

BAJRAMSKI PAKETI ZA SOCIJALNO UGROŽENE

Paketi

Povodom dolaska najradosnijeg islamskog praznika, Kurban bajrama, predstavnici općinske vlasti i Centra za socijalni rad, posjetili su porodice socijalno ugroženih građana te im uručili prigodne darove. Radi se o tardicionalnim aktivnostima koje se ispred općinskog organa uprave organizuju povodom najvećih vjerskih praznika, a njihov je cilj da se praznično raspoloženje sreće i radosti na ovaj način podjeli sa svim građanima, pa tako i onima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

S tim ciljem predstavnici općinske administracije i Centra za socijalni rad posjetili su više porodica u različitim dijelovima sanske općine te im uručili pakete s prehrambenim, higijenskim i ostalim životnim potrepštinama. Prema riječima Mirze Omića, uposlenika Centra za socijalni rad Sanski Most, želja im je bila da na ovaj način siromašnim porodicama uljepšaju nastupajuće mubarek bajramske dane.

I ovoga puta paketi su uručeni građanima svih nacionalnosti koji žive na području općine Sanski Most. Sredstva za prehrambene pakete obezbjeđena su iz općinskog budžeta, a ovom prilikom treba istaći kako se radi o redovnim aktivnostima koje lokalna vlast provodi povodom obilježavanja vjerskih i drugih praznika na području Općine Sanski Most.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

PP

Vodostaj rijeke Sane

univeritetBIHAC

Karta grada

KartaMALA

Industrijska zona

Sejkovaca

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI