Arhiva

HAJR ČESMA U STAROM MAJDANU

 

hajr 1

U centru Starog Majdana, prekoputa mjesne džamije, danas je svečano u rad puštena novoizgrađena hajr česma. Ovoj svečanosti prisustvovali su donatori, vjerski službenici, mještani kao i drugi gosti.

hajr 2

 

 

Izgradnju hajr česme finansirao je mještanin Hasan Pašalić, u znak sjećanja na svoje preminule roditelje. On je skupa sa svojom porodicom, na ovaj način želio da podigne dobro koje će služiti svim ljudima, dok istovremeno to predstavlja čin koji u islamu ima posebno vrednovanje.

hajr 3

Doprinos u realizaciji ovog projekta dali su i brojni mještani, predstavnici Mjesne zajednice, kao i predstavnici općine na čelu sa načelnikom Farisom Hasanbegovićem, kao i predstavnici Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, koji su omogućili besplatan priključak vode na česmu. Inače, ovo je još jedan u nizu mnogobrojnih projekata, koji su tokom ove godine realizovani u Starom Majdanu, čime je centar ovog mjesta poprimio sasvim novi izgled, istakla je Amela Omić, predsjednica mjesne zajednice, koja se ujedno zahvalila svima koji na bilo koji način podržavaju aktivnosti mještana ove mjesne zajednice.

 

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI