Arhiva

POTPISANI UGOVORI SA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA

 

 

NVO 01

Općina Sanski Most danas je upriličila potpisivanje ugovora sa predstavnicima dvanaest nevladinih organizacija, čiji će projekti finansijski biti podržani u narednom periodu. Za ovu namjenu iz budžeta općine Sanski Most za 2017. godinu izdvojeno je 40. 000 konvertibilnih maraka. Općina Sanski Most ove godine raspisala je javni poziva za upotrebu i dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva, odnosno nevladinim i neprofitnim organizacijama, a na osnovu pristiglih prijedloga izvršen je odabir projekata koji će biti finansirani iz općinskog budžeta.

NVO 02

Ugovore sa predstavnicim,a pomenutih organizacija potpisao je načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je istakao kako općina već dugi niz godina izdvaja značajna finansijska sredstva za podršku nevladinom sektoru, te da će se ovakav način saradnje nastaviti i u budućnosti. Predstavnici organizacija izrazili su zahvalnost načelniku Hasanbegoviću za podršku koju im ova lokalna zajednica pruža, te su naglasili kako će opravdati ukazano povjerenje.

NVO 03

Među dvanaest odabranih projakata koji će biti finansirani iz budžeta općine, a koji će biti realizovani u narednom preriodu, nalaze se projekti udruženja Terra Sana pod nazivom Nitratna direktiva, projekt Humanitarne organizacije Dirhem pod nazivom Podrška učenicima „Spremni za školu 2017/2018“, projekt Kluba ekstremnih sportova Condor kojim se planira nabavka motora četverotočkaša, projekt Centra za izgradnju mira kojim se predviđa nabavka opreme za potrebe međureligijskog hora Harmonija, zatim projekt OKC Atis i Exit Medie - Prevencija i suzbijanje vršnjačkog nasilja pod nazivom Budimo prijatelji, projekt udruženja Žene sa devet rijeka pod nazivom Igraonica u naselju Domet 2002, projekt udruženja Forum žena Pobriježje pod nazivom Bosanski ćilim, projekt Fitnes kluba Sana koji predviđa nabavku opreme i uređenje prostorija za potrebe kluba, zatim projekt udruženja Izvor Zdena pod nazivom Šav kulture, te projekti koji se odnose na podršku udruženju penzionera Sanski Most, Centru Fenix i udruženju oboljelih od celijakije Mrvica.

 

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI