Arhiva

POLJOPRIVREDNICI U VRHPOLJU DOBILI NOVI LAKTOFRIZ

 Laktofriz 01

Za potrebe poljoprivrednih proizvođača sa područja mjesne zajednice Vrhpolje, danas je u ovom mjestu izvršena isporuka novog laktofriza koji će u značajnoj mjeri pomoći ovdašnjim farmerima u poslovima proizvodnje i otkupa sirovog mlijeka. Nabavku laktofriza zajedničkim sredstvima finansirali su općina Sanski Most, kao i članovi udruženja poljoprivrednika „Galaja“ skupa sa Savezom lokalnih udruženja poljoprivrednika Sanski Most.

Laktofriz 02

Vrijednost laktofriza iznosi 18. 000 kaonvertibilnih maraka, s tim da je općina Sanski Most za pomenute potrebe u budžetu obezbijedila 15. 000 maraka kao vid podrške poljoprivrednoj proizvodnji u ovoj godini, dok su ostatak sredstava prikupili poljoprivrednici posredstvom svojih udruženja.

Laktofriz 03

Novi laktofriz zamijeniće dosadašnji koji je imao kapacitet 1500 litara, tako da poljoprivrednici očekuju da će sa novim koji ima kapacitet 2000 litara mlijeka u velikoj mjeri unaprijediti ovaj vid poljoprivredne proizvodnje. Realizacijom ovog projekta općina Sanski Most prepoznala je problem koji su imali ovdašnji farmeri u proizvodnji mlijeka, s obzirom da je mljekarstvo na području sanske općine u konstatntnom porastu, i nosilac je razvoja ovdašnjeg agrara.

 

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI