Arhiva

POČELA MANIFESTACIJA „DANI HRUSTOVA“

Hrustovo 1

Ovogodišnja manifestacija „Dani Hrustova“ svečano je otvorena danas u centru ovog sanskog sela i odvijaće se u danima ove sedmice. Ovo je inače druga po redu manifestacija koja će, prema utvrđenom programu, obilovati nizom raznovrsnih sadržaja. Manifestacija je danas svečano otvorena prigodnim časom istorije i sjećanjem na civilne žrtve Hrustova i poginule pripadnike Armije RBiH iz ovog mjesta.

Hrustovo 2

Predsjednik MZ Hrustovo, Ilijaz Mehmedović, podsjetio je da je 1992. godine ovo selo u potpunosti porušeno i zapaljeno, te je prilikom napada ubijeno 200 nedužnih civila, među kojima i veliki broj žena i djece. Ovom prilikom održan je istorijski čas u okviru kojeg se obratio bivši pripadnik Armije RBiH i aktuelni općinski vijećnik, Sead Seferović te ratni oficir Armije RBiH i nosilac odlikovanja „zlatni ljiljan“, Senad Kljajić. U okviru prvog dana manifestacije upriličena je posjeta svim spomen obilježjima koja sjećaju na stradanje Hrustova u periodu agresije na BiH. Inače, mještani su tokom jučerašnjeg dana organizovali akciju čišćenja nišana na šehidskom mezarju „Hrustovo-Vrhpolje“.

Hrustovo 3

I u narednim danima biće organizivani sportski, kulturni i zabavni sadržaji, a centralna manifestacija biće održana u petak kada će na lokalitetu Sportsko rekreativnog centra „Hrustovo“ biti organizovano veliko druženje. Zahvaljujući složnosti mještana Hrustova, u centru sela gradi se jedan od najmodernijih kompleksa za male sportove na ovim prostorima. Izgradnju ovog objekta pomogao je UNDP, Općina Sanski Most kao i brojni Hrustovljani koji žive razasuti širom svijeta.    

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

Vodostaj rijeke Sane

univeritetBIHAC

Karta grada

KartaMALA

Industrijska zona

Sejkovaca

Općinski Načelnik

Faris Hasanbegovic
Načelnik općine
prof. Faris Hasanbegović

RTV Sana | sanartv.ba

Lista Projekata

INFO menu

servis48

PROMOTIVNI VIDEO INVESTICIONI POTENCIJALI